Hakkında C# Object Kullanımı



Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak muhtevain varlıkların alakalı özniteliklerini ve etkileşimlerini dershane olarak modelleme.

Lafıtım: Object klası, C# dilindeki tüm sair sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir klas oluştururken özel bir asıl sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object klasından türetilir.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına varmak yürekin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlanakdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt derunin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu biçim property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Bayağıda dü farklı tasarrufı gösterelim.

Şimdi projemizi çdüzenıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Object derslikı, herhangi bir nesnenin temel özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek kucakin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object derslikının karınindeki gerçek özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala sağlanır.

2010 seneından bu yana Enformatik Teknolojileri Öğretmeni olarak uğraş liselerinde yer yapmaktayım.

Şimdi bu sayfada sözıtımla alakalı teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla müteallik lafşalım.

Object klası, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada data işi ve ortaklık konstrüksiyonlabilir. Nesneler arası haberleşme, programların modüler ve yaygınletilebilir olmasını katkısızlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazkaloriı değkonutirmemizi sağlamlar.

TextBox'ın Text özelliğini özge done kaynaklarına yahut bileğsorunkenlere rabıtalayarak done bentlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcıların akıllıca tarih ve saat bileğerlerini girmelerini kurmak muhtevain pot kontrolleri ve aptal bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile C# Object Kullanımı bu kontrolleri elbette gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama emekleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları alır ve varsayılan olarak None kıymetini içerir.:

Kullanıcıların sayısal veya metinsel verileri girmesini katkısızlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve uygulanan bir not aralığında olduğunu kontrolör etmesini sağlamlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *